BIM Management România

Seria de BIM Management

BIM Management România - Noua serie de prezentări BIM Management în română

BIM Management România

Înregistreaza-te o dată și vei primi toate înregistrările (în caz că le-ai ratat).

Fiecare prezentare este educațională și are ca principal scop rezolvaea

Vreau să mă înregistrez

Seria de BIM Management:

1) Merită investiția în BIM? – Andrei CRISAN
2) BIM-ul potrivit la timpul potrivit – Ștefan CONSTANTINESCU
3) 5 pasi catre un BIM management mai bun – Andrei CRISAN
4) O scurta introducere în Planul de Execuție BIM – Zoe DRAGOTA
5) Prezentarea managementului Lean BIM – Daniel Luís NUNES
6) Standardele BIM Agile – Zoe DRAGOTA
7) Definirea cerințelor Lean BIM pentru proprietari – Diana DUMA
8) 3 pași către respectarea cerințelor BIM – DIana DUMA
9) Cum să reduci problemele de coordonare BIM cu 53% – NEGRUT Mircea
10) BIM de Hollywood comparat cu BIM practic – Daniel Luís NUNES

BIM Management Lectori:

Andrei CRIȘAN

Andrei CRIȘAN

Lector / Șef lucrări @Universitatea Politehnica Timișoara

Andrei CRIȘAN este șef lucări (lector) în cadrul departamentului de Construcții Metalice și Mecanica Contrucțiilor, din Universitatea Politehnica Timișoara. A absolvit Facultatea de Construcții în anul 2008, iar în anul 2011 a primit titlul de “Doctor inginer” sub îndrumarea d-lui academician Dan DUBINA. Încă din timpul studiilor, focusul principal al lui Andrei este cercetarea unde, folosind analize numerice avansate aplicate în ingineria structurală, contribuie la proiectarea structurilor metalice în zone seismice și proiectarea structurilor metalice ușoare din bare cu pereți subțiri. Recent, un domeniu important în cadrul cercetărilor sale în constituie BIM și, ca o consecință, în anul 2021 a introdus în curricula Facultății de Construcții primul curs de dedicat BIM din România. Cursul prezintă aspectele teoretice BIM și, printr-o strânsă legătură cu industria, oferă exemple aplicate de folosire a BIM.

Diana DUMA

Diana DUMA

Asistent universitar @Universitatea Politehnica Timișoara

Diana DUMA este inginer constructor și asistent universitar în cadrul departamentului de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor la universitatea Politehnica Timișoara. A absolvit cursurile Facultății de Construcții în anul 2012, iar în 2016 a primit titlul de Dr. -Ing. În urma finalizării unei teze în cadrul Universității din Liege, Belgia. După 3 ani de experiență ca inginer constructor în industrie, Diana și-a îndreptat atenția din nou spre o carieră în cercetare, dar și didactică. Focusul lucrărilor de cercetare este pe analiza comportării la foc a structurilor metalice și mixte oțel-beton. Datorită caracterului dinamic și flexibil, Diana folosește experiența acumulată până în prezent, pentru a dezvolta diverse proiecte cu scopul de a întări legătura dintre lumea academică și industria construcțiilor. Unul din subiectele principale este utilizarea metodei BIM în domeniul construcțiilor.

Zoe DRAGOTA

Zoe DRAGOTA

Doctorand/ PhD student @Universitatea Politehnica Timișoara

Zoe DRAGOTA este inginer constructor, doctorand în cadrul departamentului de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor la Universitatea Politehnica Timișoara si membru al asociatiei BIMTECH. A absolvit cursurile Facultății de Construcții în anul 2008, iar din anul 2019 este doctorand, avand ca tema de cercetare “Contribuții la adaptarea și implementarea soluțiilor BIM la nivelul administrațiilor publice”. Dupa o experienta de cativa ani ca inginer constructor in mediul privat, incepand cu anul 2014 Zoe lucreaza in administratia publica locala. In prezent ocupa functia de Administrator public al Primariei orasului Hateg, judetul Hunedoara, avand ca atributii principale coordonarea departamentelor de dezvolatre, investitii si proiecte europene. In acest context, utilizand experienta acumulata atat in mediul privat cat si in administratie publica, Zoe si-a indreptat atentia spre adaptarea solutiilor BIM pentru a putea fi utilizate in cadrul proiectelor cu finantare publica.

Stefan CONSTANTINESCU

Stefan CONSTANTINESCU

Architect/Presedinte BIMTECH/BIM Manager @www.bimtech.ro, www.bitarhitectura.ro

Stefan Constantinescu este arhitect, absolvent al UAUIM București(2015)si a obținut Masterul in Arhitectura si Muzeografie in cadrul Accademia Adrianea Rome in 2016. A făcut parte din echipa Efden Solar Decathlon 2014 la Versailles in calitate de arhitect, șef de șantier si BIM Manager. Este Președinte și co-fondator BIMTECH, primul ONG care promovează conceptul BIM în România începând cu 2016. A fondat B.I.T. Arhitectura, un studio de arhitectura si tehnologie in 2017. Din 2018 este arhitect cu drept de semnătură. In 2019 a lucrat la traducerea oficială în lb. română a standardului BIM ISO 19650-1&2 iar in 2021 a co-fondat GISCraft, o companie de digitalizare la nivel de municipalitate. A organizat conferințele internaționale BIMcon 2019, BIMcon LIght 2020, BIMcon 2021. A lucrat la numeroase proiecte pilot BIM si de arhitectura, cu dimensiuni intre 10 la peste 48.000 mp ca Arhitect coordonator, BIM Manager, Supervizor de șantier în România, SUA, Italia, Moldova, folosind unelte software.

Mircea NEGRUT

Mircea NEGRUT

Conferențiar @Universitatea Politehnica Timișoara

Mircea Negruț este de profesie inginer sistem de producție, absolvind în 1997 studiile de licență și 1998 cele de Master la Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara. A obţinut titlul de doctor în Economie în 2012 la Universitatea de Vest din Timişoara în parteneriat cu Universitatea Tehnica din Munchen. Actualmente Mircea este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Management din UPT unde predă Management în Construcții, Managementul Proiectului, Sisteme informatice în Management și Managementul achizițiilor publice pentru construcții. De asemenea, activează în domeniul de consultanță şi servicii de management de proiect pentru dezvoltări imobiliare și industriale, proiectare în construcţii şi dezvoltare urbanistică.Mircea este de asemenea membru al Project Management Institute din 2006.

Daniel Luís NUNE

Daniel Luís NUNE

Assistant Lecturer / Asistent universitar (drd) @Universitatea Politehnica Timișoara

Daniel Luís NUNES este student doctorand și asistent universitar în cadrul departamentului de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor la universitatea Politehnica Timișoara, și inginer/partener într-o firmă românească de profil european de proiectare și consultanță în domeniul ingineriei structurale. Luís a absolvit inginerie civilă în 2008 la Universitate NOVA din Lisabona și a absolvit masterul în Proiectare Avansată în 2011 la universitatea Politehnica Timișoara. În rolul său în sectorul privat, tehnologia BIM a devenit elemente cruciale în orice proiect, unde implementarea sa corectă este principalul promotor de calitate și un element cheie în succesul unui proiect. În spațiul european, implementarea BIM și-a dovedit indenpendența fața de granițe, limbi sau soluții tehnice.

BIM Management România

Înregistreaza-te o dată și vei primi toate înregistrările (în caz că le-ai ratat).

Fiecare prezentare este educațională și are ca principal scop rezolvaea

Vreau să mă înregistrez

Learn more about:

PlanBIM

PLAN

Templates for OIRs, EIRs, BEPs and more...

BIM Project Scope

SCOPE

Templates for AIRs, TIDPs, MIDPs and more...

BIM Contract

CONTRACT

eSignature to simplify BIM contracts

BIM Schedule

SCHEDULE

Efficient BIM Task Management

Lean BIM Kanban

TRACK

Lean BIM Progress Tracking

BIM Validation

VERIFY

Quickly check BIM models

Get started FREE with Plannerly:

Pin It on Pinterest

Share this? ❤️

Create an Account
- or -
By signing up, you acknowledge that you have read, understood, and agreed to the Terms of Service.